Hop til indhold

Sharkwater – en vigtig dokumentarfilm

11. juli 2008

Idag har dokumentarfilmen “Sharkwater” biografpremiere. Den 28 årige havbiolog og undervands fotograf Rob Stewart, debuterer med Sharkwater som filminstruktør. Han satte sig for, at lave en film om havets store kæmper, hajerne. Hans ønske var, at fremstille disse strømlinede smukke fisk, som andet end gemene dræbere som, de fleste måske går og tror.

Ifølge anmeldelserne af filmen, er det en både smuk og barsk omgang. Smuk, fordi filmen viser hvordan mennesker og hajer sagtens kan svømme afsted sammen , uden nogen af dem lider skade. Barsk, fordi vi bliver konfronteret med begrebet “sharkfinning”, dvs hajer fanges, får deres finner skåret af, for derefter at blive dumpet LEVENDE tilbage i havet, hvor de går den visse død i møde.

Filmen påpeger også, at der på verdensplan måske dræbes 5-10 personer som følge af hajangreb, mens der måske dræbes 10 gange så mange, som følge af nærkontakt med elefanter, løver , krokodiller osv.. Og jeg undlader helt at komme ind på dødsstatistikken på vore veje …

Hajen er som art ældgammel, den har ikke ændret sig væsentligt i mange millioner år, og den er et meget vigtigt led i havets fødekæde. Antallet af hajer på verdensplan er faldet med 90%, det er altnå noget der kan mærkes på havets økosystem.

Jeg har ikke selv set filmen, men vil bestemt se den på et tidspunkt.

Jeg vil ved en senere lejlighed komme ind på dette emne igen, da jeg mener det er et vigtigt emne, og ikke noget vi bare kan sidde overhørigt !

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: