Skip to content

Nikon Speed of Light 2008

2. november 2008

Fredag den 31. oktober, 2008, havde Nikon inviteret til Speed of Light ’08 , en workshop omhandlende netop flash og flash teknikker. Foruden diverse partnere som Adobe, Epson, Manfrotto og Gitzo, havde Nikon inviteret Joe McNally. Joe har med omkring 30 år i branchen , en enorm erfaring indenfor bl.a flash fotografering. Blandt Joe’s kunder, finder man især store amerikanske magasiner som TIME og National Geographic (NG). Joe leverede billeder til den første fuldt digitalt fotograferede artikl i NG, nemlig december nummeret fra 2003, The Future of Flying. Til dette job, brugte Joe en Nikon D1X

Workshoppen var delt op i to, en om formiddagen og en om eftermiddagen. I første del, viste Joe hvordan en en band fotosession kunne foregå. Grand Avenue, var fotomodeller her, og efter en enkelt nummer, var de klar.

Bandet mente det var første gang de spillede så tidligt om morgenen, i så lyst et lokale, og med så mange mænd 🙂

Joe riggede Elichrom flash anlæg til, mens han forklarede, at han normalt brugte sine SB-800 og SB-900 Nikon flash, som han vist havde en 20-25 med af.

Der blev eksperimenteret en del med røg effekter og farvefiltre, for at opnå det bedste resultat. Hele tiden blev billederne transmitteret til storskærm, via trådløs transmitter, så alle kunne følge med.

Herefter blev bandet flyttet ud på gulvet for lidt anderledes billeder. Flere blandt publikum måtte indrages for at holde flash.

Herefter var der frokost og man kunne gå rundt og se udstyr hos de forskellige udstyrsproducenter. Der var masser af guf for specielt Nikon fans 🙂

Til anden afdeling, havde man inviteret en 14 årig gymnast til at udføre lidt øvelser og poseringer. Også her demostrerede Joe McNally, hvordan det skulle gøres. Han startede med at flytte 3-4 flas udenfor, på parkeringspladsen, for at bruge de store vinduer som lyskilder. En fra publikum , blev ligeledes bedt om at holde en flash, fra en afstand på omkring 20 meter.

Blog Image

Blog Image

Det var ganske imponerede hva teknikken kunne, men at den ikke var ufejlbarlig, viste et par små episoder undervejs. Flere gange, havde sensorerne på flash/kamera svært ved at “se” hinanden, så der kom simpelt hen ikk noget flash. Men sådan er det , hvis det skal være trådløst

En rigtig god og inspirerende dag afsluttedes med en lille snak med Joe, og jeg fik da også overtalt hans kone, Anne Cahill, til at tage et billede af os :-). Joe McNally var ekstremt underholdende og denne dag, utrolighurtigsnakkende , det var med at holde ørene stive for at få det hele med.

En dag jeg sent vil glemme 🙂

Digitale Medier Online, har uploadet et interview med Joe McNally, optaget på Speed of Light, som kan ses her

Reklamer
6 kommentarer leave one →
 1. 22. april 2013 19:38

  I really love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal website and would like to find out where you got this from or just what the theme is called. Kudos!

 2. 21. maj 2013 12:29

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and everything. But imagine if you
  added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”!

  Your content is excellent but with pics and videos, this
  website could certainly be one of the greatest in its field.
  Great blog!

 3. 12. juli 2013 14:43

  Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s weblog link on your page at appropriate place and other person will also do similar in support of you.

 4. 14. juni 2014 16:32

  Wow! Finally I got a weblog from where I be able to truly obtain helpful facts concerning my study and knowledge.

 5. 7. september 2016 08:12

  Pretty great post. I simly stumbled upon your
  blog and wanhted to say that I have really ennoyed surfing around your blog posts.
  In anyy case I will be subscribing too your rss feed and I am hoping you write once more very soon!

Trackbacks

 1. Manfrotto School of Xcellence « Jesper Skærbæk Jensen Fotoblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: