Skip to content

Skal kameraproducenterne tænke anderledes ?

23. april 2010

Jeg har netop læst Thom Hogan’s indlæg idag (23. april Why modular ?). Her lufter han nogle meget interessante tanker omkring kameraproducenterne (Nikon)

Han undrer sig over, hvordan det kan være, at man her ca 10 år inde i den digitale SLR alder, fortsat kan købe et par håndfulde forskellige dias film, samt et endnu større antal farvenegativ film. Og kigger vi på sort/hvis film, så er tallet endnu større.

Hvilke muligheder har vi i de digitale kameraer for variationer i samme omfang ? Tja, man kan købe enNikon D3, D700, eller D3s f.eks. Ønsker man sig flere pixels, så skal man købe en D3x. Dvs, blot for at få flere pixels, skal man smide yderligere 50.000 kr på bordet. Blot for at få en 24 mpx sensor ? Kamerahusene er jo stort set identiske.

Årsagen til at Nikon  gør det, er naturligvis , at de mener, at de dermed sælger flere kameraer, hurtigere, men samtidig går de mange af disse kamerahuse på tidlig pension, så at sige. Blot for en større sensor ! Kameraerne er jo sjældent slidt op på nogen måde.

Hvorfor ikke begynde at producere i moduler ? Thom Hogan foreslår f.eks, at man kunne købe selve huset for , lad os sige 11.000 kr. Så kan man købe en 12 mpx sensor for det samme. Skal du på et tidspunkt bruge en 24 mpx sensor, jamen sår kan man få sådan een til 15.000 kr f.eks. Dvs, du i samme kamera, kan have flere “kameraer” så at sige. Ideelt set burde man så selv kunne skifte sensoren på en nem og brugervenlig måde.

Som afslutning i sit indlæg, vender han tilbage til dias/film eksemplet, og undrer sig over, at man fortsat , på trods af, at der nok ikke er så voldsomt mange fotografer der skyder med film længere, har større variations muligheder. Naturligvis skal jeg lige have med, at digitale sensorer jo spænder over flere ISO trin, og man kan konvertere til sort/hvis både i kamera og efterbehandling. Men alligevel ….

Emnet er hermed lagt op til debat 🙂

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: