Skip to content

e-bog Anmeldelse: The Magic of Black & White – Part 2: Craft

26. maj 2010

Jeg har fået lov, at lave en anmeldelse af Andrew S Gibson’s seneste e-bog, The Magic of Black & White – Part 2: Craft som kan købes fra torsdag d. 27/5 . Bogen er del to i en s/h serie, han har udgivet på Craft & Vision, hvor også David duChemin har udgivet en række e-bøger.

I Part 1: Vision, beskriver Andrew Gibson hvorledes man kan lære at se, et s/h motiv. Hvordan bestemte motiver egner sig mere til det sort/hvide format , end farve.

I Part 2, tager han fat på, hvordan man så oversætter det digitale negativ, RAW filen , til det flotte s/h billede.

Han fortæller, at det jo er blevet noget nemmere at være fotograf i dag, i den digitale tidsalder, end tidligere, i de  ellers gode, film dage. Satte man f.eks en Kodak Tri-X i kameraet, så var det helt sikkert, at det var s/h  billeder der kom ud af fremkaldervæsken.

Idag kan man lave meget  i det digitale mørkekammer. Han gennemgår nogle metoder, til at lave denne konvertering, fra RAW til færdig s/h billede.

I tre eksempler, viser han hvordan man i hhv.  Photoshop CS3,4 og 5 via layers kan lave konverteringen. Der gives også eksempel i Photoshop Elements samt hvordan toning / splittoning kan gøres.

Ellers er konklusionen, at man skal prøve sig frem. Med dagens non-destructive billedbehandlingsprogrammer, er der jo ikke så meget der kan gå uopretteligt galt, vel ? 🙂

Er den så 5$ værd ? Sammen med Part 1, giver den en god introduktion til s/h foto. For folk, der har mange år på bagen, og er mere eller mindre eksperter, er der måske ikke så meget at hente.

Men jeg vil klart anbefale den hvis du ønsker en introduktion  til det, at se et s/h motiv og den efterfølgende konvertering . Du kan som sagt købe den på Craft & Vision fra imorgen. Er du hurtig, kan du få den for 4$, ved at bruge rabatkoden MAGIC4 ved check ud. Eller du kan spare 20% hvis du køber 5 bøger eller flere, ved at bruge rabatkoden MAGIC20. Dette tilbud udløber 1/6 2010 kl 23:59 PST.

God fornøjelse og tak fordi du kiggede med.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: